Πως η εξουσία καταστρέφει την οικογένεια και τη γονιμότητα


Συμπερασματικά θα λέγαμε πως η εξουσία για να κυβερνά, δεν διαιρεί μόνο τους ανθρώπους σε κόμματα και ιδεολογίες θρησκευτικές αλλά διαιρεί και καταστρέφει την οικογένεια από τη βάση της. Καταστρέφει τον άντρα την γυναίκα και τα παιδιά.
Κατόπιν τούτου κάνει συνέδρια για τη γονιμότητα για να λύσει το πρόβλημα και τα θέματα τα δημογραφικά, ενώ θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν πιο απλά πιο δίκαια πιο όμορφα και πιο ουσιαστικά για όλους.

Γιατί η εξουσία είναι όχι μόνο άπληστη και αμετροεπής αλλά είναι και κουτή, κενή σαν τενεκές, άδεια νοητικά και όταν αρπάζει θρόνο ή καρέκλα με τίποτα δεν την αφήνει. Σφιχτά την κρατά, όπως ο πίθηκος την μπανάνα.
Κανένα πρόβλημα δεν μπορείς να λύσεις με ένα κουτό άνθρωπο, είναι ανίκητος πραγματικά. Μόνο η εντροπία τον νικά τελικά.

Σε Α΄ Ενικό

Photo by Vidal Balielo Jr. on Pexels.com

και γιατί

Η οικογένεια είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας, και είναι διαλυμένος και σπασμένος.
Αναφορές στις θεϊκές και τις ανθρώπινες οικογένειες και τις ημιθεϊκές και ημιανθρώπινες έχουμε σε όλες τις μυθολογίες όλων των λαών και των φυλών.
Η παλαιότερη θεόπνευστος αναφορά στην Παλαιά Διαθήκη, μας διηγείται την απόφαση ενός θεού απροσδιορίστου φύλου, μάλλον αρσενικού, αφού είναι ο Πατέρας, στο ρόλο του Πυγμαλίωνα να κατασκευάζει από πηλό ένα ερμαφρόδιτο ον, μάλλον τον πρώτο άνθρωπο και αφού τον λυπάται που είναι μόνος του, αποφασίζει να του φτιάξει μία σύντροφο και του κάνει μία εγχείρηση, όχι αλλαγής φύλου, αλλά κατασκευής φύλου, που το ονομάζει γυνή και η οποία πρέπει να φοβείται τον άντρα από τον οποίο έχει κατασκευαστεί (από το αριστερό πλευρό του). Δηλ ο θεός ακρωτηριάζει τον άνδρα πλευρικά και τον αφήνει να ζει με ελλιπή πλευρά, την δε γυνή στον άνδρα υποτελή.
Το…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 1.124 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε