OΙ «ΦΙΛΟΙ» ΜΑΣ, ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, Η ΑΡΠΑΓΗ ΚΑΙ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ


Η ΑΡΠΑΓΗ

Και η ανθελληνική ιστορία συνεχίζεται και στο σύνολό της είναι η μεγαλύτερη και πλέον μεθοδευμένη στον κόσμο, γενοκτονία ενός έθνους. Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με στόχο την πλήρη εξαφάνισή τους, και την καθυπόταξη και καθήλωση της Ελλάδος.
Πριν ακόμη απελευθερωθούμε από τους Τούρκους, οι Άγγλοι και όχι μόνο αυτοί, άρπαξαν όσα έργα τέχνης μπόρεσαν από την Ακρόπολη, Ελευσίνα, Δαφνί, Νεμέα, Μυκήνες, Τίρυνθα… και τα μετέφεραν με καράβια στην πατρίδα τους, αφού μερικά τα κομμάτιασαν.
Πρέπει να είναι κανείς πολύ βάρβαρος για να διατάξει και να αντέξει ένα τέτοιο θέαμα.
Τον τεμαχισμό αυτών των απείρου κάλους αριστουργημάτων. Ο καθηγητής αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου Α. Μίσελλις γράφει « έμοιαζε σαν να ήθελαν να μεταφέρουν όλη την Ελλάδα στην Αγγλία. Ο δε Κ. Μπράγκεν στο «Κυνηγοί αρχαιοτήτων»
Γράφει «Κι ενώ οι Έλληνες αγωνιούσαν για την κατάσταση, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Γρηγόριος κάλεσε τον υποπρόξενο της Αγγλίας στην Αθήνα, τον Ν. και Λογοθέτη διεμήνυσε στον Ελγιν και την ακολουθία του ότι έχει δικαίωμα να μπεί και πάρει ότι ήθελε από τα αρχαία ειδωλολατρικά μάρμαρα. Έτσι ο Ελγιν με τις ευλογίες του άρπαξε αγάλματα, συγγράμματα, χειρόγραφα, και πολλά έργα τέχνης και τα πούλησε στην αγγλική κυβέρνηση.
Γιατί αποκαλούμε αυτά τα μοναδικά έργα τέχνης «τα Ελγίνεια μάρμαρα» λες και είναι δικά του, και το «μάρμαρα» τα υποβαθμίζει. Επίσης δεν είναι μόνο αυτά του Παρθενώνα υπάρχουν τόσα πολλά που εκλάπησαν αναίσχυντα.
Όσο για την οικονομική βοήθεια που μας δόθηκε, για να ορθοποδήσουμε στον αγώνα της Ανεξαρτησίας, μας την έδωσαν μόνο και μόνο για να αισχροκερδήσουν σε βάρος μας, βρίσκοντας πάλι τρόπους να τα κρατούν και να εκμεταλλεύονται οι ίδιοι και εμείς να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά σε πανωτόκια. Γενικά από το κάθε δάνειο, αφού κρατούσαν τόκους, μεσιτικά και άλλες επιβαρύνσεις που όριζαν οι ίδιοι, έμενε το μισό. Και απ΄αυτό το μεγαλύτερο μέρος του και όλο το έπαιρναν οι αγγλικές εταιρίες-βιομηχανίες για να μας προμηθεύουν τα προϊόντα τους, κυρίως όπλα. Το πρώτο δάνειο το έδωσαν το 1824 στον άνθρωπό τους, τον Μαυροκορδάτο, ο οποίος το χρησιμοποίησε, όχι για τον αγώνα αλλά για την παράταξή του. Το δεύτερο δόθηκε το 1825 για εξοπλισμό, πολεμικά πλοία ,κλπ. Για να ενισχυθεί και να συνεχιστεί η επανάσταση. Ήταν το ποσό των 2.000.000 λιρών, από το οποίο κρατήθηκαν τα 900.000 .Από το υπόλοιπο, 200.000 ήταν τόκοι 68.000 μεσιτικά 212.000 για εξαγορά ομολόγων, 13.700 συμβολαιογραφικά ,15.500 υπέρ τρίτων, και έμειναν για την Ελλάδα 591.300. Παραγγέλθηκαν πλοία, 2 μεγάλα και τρία μικρά για να παραδοθούν σε πέντε μήνες. Το ένα το μεγάλο παραλίγο να βυθιστεί στον Τάμεση, έφθασε
και επισκευάστηκε στην Ελλάδα μετά από 2 χρόνια. Το δεύτερο κατά την διάρκεια δοκιμής του κάηκε, τα δύο μικρά μη δυνάμενα να πλεύσουν σάπισαν στον Τάμεση και το τρίτο ήρθε στην Ελλάδα αφού αντικαταστάθηκε η μηχανή του που την πληρώσαμε πάλι ακριβά.
Κάτι τέτοιο υποψιάζομαι ότι γίνεται και τώρα.
Και όλα αυτά γιατί ποτέ δεν ήθελαν να απελευθερωθεί η Ελλάδα, ήταν υπέρ των Τούρκων, τα δε προξενεία τους ήταν πρακτορεία πληροφοριών. Έτσι μας δάνειζαν και εκμεταλλεύονταν τα διογκωμένα δάνεια που μας έδιναν με τους εξαντλητικούς όρους και πληρώναμε τα όπλα τους χρεώνοντας τα όσα δεν άξιζαν για να σκοτωθούμε μεταξύ μας.
Από εκεί και η έκφραση «πληρώνουμε ακόμη τα δάνεια της Αγγλίας».
Το ότι δεν ήθελαν ποτέ την απελευθέρωσή μας είναι φανερό από πολλά γεγονότα.
Η ναυμαχία του Ναυαρίνου, έγινε και από τύχη και την απόφαση δεν την πήραν οι Αγγλοι, αλλά από μόνος του ο Ναύαρχος Κόδριγκτον επειδή θαύμαζε και σεβόταν την Ελλάδα.
Στα ανάκτορα του Λονδίνου, μπροστά στο απρόσμενο γεγονός λυσσούσαν και ο βασιλιάς τους έγραψε στο διάταγμα παρασημοφορίας «του απονέμω παράσημα, αλλά του χρειάζεται σχοινί..»
Τον Ιωάννη Καποδίστρια, αυτόν τον ικανό και άξιο κυβερνήτη της Ελλάδος, που άρχισε να βάζει σε τάξη τα πράγματα στην χώρα και κατάφερα με λίγα χρήματα να συστήσει κράτος κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες τον δολοφόνησαν το 1831, βυθίζοντας και πάλι την χώρα στο πένθος και την θλίψη. Οργάνωσε την παιδεία, τα σχολεία, την πολεοδομία την τοπική αυτοδιοίκηση, τα λιμάνια, αλλά τι κρίμα όλα αυτά έμειναν μισά με αποτέλεσμα να έχουμε τις πόλεις που έχουμε σήμερα. Η δολοφονία του ήταν καθοριστική για την πορεία της Ελλάδος και ύψιστης σημασίας και ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα κατά της Ελλάδος και της ανθρωπότητας.
Στον πόλεμο δε του 1897 , το μοιραίο βράδυ του πανικού ο Κωνσταντίνος και το επιτελείο του γλεντοκοπούσαν με κατσίκια και αρνιά ενώ οι υπόλοιποι βρισκόταν σε απόγνωση ακούγοντας τους Τούρκους να πλησιάζουν.
Ο πόλεμος του 1897 ξεκίνησε με ένα στρατό χωρίς καμία απολύτως εκπαίδευση και προετοιμασία, με ελάχιστο και σχεδόν άχρηστο οπλισμό, με πυροβολικό με δύο κανόνια, με ιππικό χωρίς ίππους , με στρατιώτες χωρίς αρβύλες και ήταν μία οδυνηρή ήττα, για την οποία δεν έφταιγε η ψυχή του Έλληνα στρατιώτη αλλά οι πολιτικάντηδες αυτού του τόπου.
Και ένα χρόνο πριν είχε γίνει η αναβίωση των Ο.Α από τον Γάλλο Κουμπερτέν. Αυτό έδωσε την αφορμή στους Έλληνες να θυμηθούν τις ρίζες τους και δημιούργησε ευρύτερη φιλελληνική διεθνή κοινή γνώμη και έντονη αναθάρρηση της ψυχής του Έλληνα. Ο δε Χαρίλαος Τρικούπης που την περίοδο 1875-1895 είχε κάνει 8 φορές πρωθυπουργός κατόρθωσε να ανορθώσει την Ελλάδα και το ηθικό των Ελλήνων.
Οσο για την Μικρασιατική καταστροφή, λίγο πολύ είναι όλα γνωστά.
Από το όνομα του πρωθυπουργού της Αγγλίας Loyd George (Δαυίδ Λόυδ Τζώρτζ) το πρώτο όνομα το έκρυβε επιμελώς για να μην φανεί η Εβραϊκή του καταγωγή, καταλαβαίνουμε ότι η αγγλική κυβέρνηση ήταν υποταγμένη πλήρως στον διεθνή σιωνισμό. Είναι γνωστοί οι φυσικοί αυτουργοί και οι ορατοί πρωταγωνιστές ,διαιωνίζοντας και το μεταξύ μας διχασμό, και αφήνοντας στο απυρόβλητο τους ηθικούς αυτουργούς και εγκεφάλους αυτού του σατανικού σχεδίου. Στόχος τους ήταν αυτή την φορά ο Ελληνισμός της Ιωνίας, ο σημαντικότερος και ακραιφνής και έπρεπε να καταστραφεί και στην κυριολεξία να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Οι ηγέτες μας (Βενιζέλος) , σπρωγμένος από τα δικά του συναισθήματα οιστρηλασίας και δοξομανίας , χωρίς καμία πολιτική και στρατιωτική προετοιμασία έπαιξε τελικά το παιχνίδι τους και μας οδήγησε στην καταστροφή. Ηθελημένα ή όχι, συνειδητά ή όχι έπαιξε το παιχνίδι τους και εξολόθρευσε άλλη μία κοιτίδα του Ελληνισμού. Ήταν τελικά τόσο αφελής και έδρασε εν πλήρη άγνοια, δεν αποδεικνύεται με άμεσες αποδείξεις, αλλά μέσα από τα αποκαΐδια και τα συντρίμμια και στον απόηχο των γεγονότων η ιστορία της Μικρασιατικής καταστροφής και γενοκτονίας αποπνέει αβάστακτη δυσοσμία…..

Ο δε Κωνσταντίνος ενώ στην αρχή ήταν αρνητικός μετά οδήγησε στον Στρατό μέχρι τον Σαγγάριο προσφέροντας τον θυσία στα τούρκικα γιαταγάνια.
Μέχρι πότε το Ελληνικό πνεύμα, το πνεύμα της γνώσης, της αρετής, των αρχών, των ιδανικών, του μέτρου, της αρμονίας, του ανθρωπισμού θα είναι παραμερισμένο καταχωνιασμένο και απαγορευμένο μέσα στην ίδια του την πατρίδα, εδώ όπου γεννήθηκε.
Μέχρι πότε οι Έλληνες θα έχουν άγνοια για το τι εστί Ελληνικό πνεύμα.

2 thoughts on “OΙ «ΦΙΛΟΙ» ΜΑΣ, ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, Η ΑΡΠΑΓΗ ΚΑΙ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΛΥΠΤΩΝ

  1. Στην επιχείρηση αυτή, το χειρότερο και από την αρπαγή των αρχαίων ήταν η παντελής καταστροφή πολλών αγαλμάτων κατά την απόσπασή τους από τα μνημεία, καθώς και πολλών άλλων αρχιτεκτονικών πλαισίων, στην προσπάθεια των εργατών να αποσπάσουν τις πλάκες της ζωφόρου και τις μετόπες, με τις πρωτόγονες μεθόδους που χρησιμοποιούσαν. Είναι πολύ χαρακτηριστική η περιγραφή της καταστροφής, την οποία περιέλαβε ο περιηγητής δρ. Έντουαρτ Ντάνιελ Κλάρκ στο οδοιπορικό του, ως αυτόπτης μάρτυρας της σκηνής της απογύμνωσης του Παρθενώνα, όπου γράφει :
    Ο Δισδάρης βλέποντας την καταστροφή που είχε γίνει στο μνημείο, όταν κατέβασαν και την τελευταία μετόπη, έβγαλε την πίπα από το στόμα του, άφησε να κυλήσει ένα δάκρυ και με ικετευτικό τόνο στη φωνή είπε ελληνικά στον Λουζιέρι, «Τέλος».

  2. Παράθεμα: Οι τοκογλύφοι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας | Σε Α΄ Ενικό

Σχολιάστε