ΣΑΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑ


ΚΛΕΟΝΙΚΗ 30 ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΟΡΜΙΝΑ

ΤΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΤΑΟΡΜΙΝΑ ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΙΤΝΑΣ!

Το θέατρο δημιουργήθηκε από τους Ελληνες το 3ο π.χ αιών. και είναι ένα από τα πιο ζωντανά κέντρα του ελληνικού πολιτισμού,  ακόμα σήμερα .Η ακουστική της αίθουσας, έχει τέλειο ήχο είναι 50 μέτρα πλάτος, μήκος 120, 20 σε ύψος,  το δεύτερο σε μέγεθος, της Σικελίας, μετά από αυτό των Συρακουσών. Χωρίζεται σε τρία μέρη: τη σκηνή, την ορχήστρα και το κοίλο.

Το πιο σημαντικό μέρος είναι η σκηνή, η οποία εν μέρει διατηρεί το αρχικό σχήμα.
Το κοίλο είναι κοίλο στο βράχο και έχει μια διάμετρο 109 μέτρων. Αποτελείται από τα βήματα, που, ξεκινώντας από το κάτω μέρος, αυξάνεται μέχρι τη σύνοδο κορυφής. Στην κορυφή του κοίλου διατηρήθηκαν στις αρχές, ενώ το πάνω μέρος  προορίζεται για τις γυναίκες. Οι άνθρωποι που διαμένουν στα αίθρια, δεν είχαν καμία επικοινωνία με το εσωτερικό του θεάτρου.Το κοίλο ήταν χωρισμένο σε πέντε διαδρόμους δαχτυλίδι και κάθετα από οκτώ σκάλες, που αποτελείται από τριάντα μέτρα η  κάθε μία . Οι Σκάλες αναχωρούν από το κοίλο και καταλήγουν στον τερματικό  τοίχο τερματικό, όπου, στο, άνοιγουν οκτώ πόρτες. Στο τέλος του τοίχο  υπάρχουν κόγχες, που περιείχαν αγάλματα . Η ορχήστρα, στη μέση, διαιρώντας το στάδιο από το αμφιθέατρο. Έχει διάμετρο 35 μέτρα.
Το θέατρο διαθέτει επίσης ένα Antiquarium, μικρό αρχαιολογικό μουσείο  που περιέχει μια συλλογή που αποτελείται ως επί το πλείστον από γλυπτά και αρχαιολογικά ευρήματα από γύρω από την πόλη.
Είναι χωρισμένο σε δύο δωμάτια , σε ένα από αυτά υπάρχει  ένα άγαλμα αφιερωμένο στον νικητή της ιπποδρομίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως μαρτυρεί μια επιγραφή που βρίσκεται στη βάση του αγάλματος. Υπάρχουν δύο σημαντικοί πυλώνες, ο  πρώτος λέγεται «ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ»  ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ «ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΩΝ» «αφιερωμένο στους ΔΙΚΑΣΤΕΣ που είχαν τα καθήκοντα της διαχείρισης  και την εκπαίδευση των νέων.

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΤΑΟΡΜΙΝΑ Gustav_Klimt_012

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΤΑΟΡΜΙΝΑ  1886
Gustav Klimt  Burgtheater  ΒΙΕΝΝΗ

 

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s