ΙΕΡΟΙ ΤΟΠΟΙ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΙΕΡΟΙ ΤΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Η Ελλάδα κρύβει πολλά μυστικά που μας προκαλεί να ανακαλύψουμε
H μυστική σύνδεση ιερών τόπων του αρχαίου κόσμου, φανερώνει ένα μέρος των απόκρυφων γνώσεων , σχετικά με την Αστρονομία, τα Μαθηματικά, την Ενέργεια και τη Γεωδαισία και τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι Ελληνες , ορίζοντας κατάλληλους γεωγραφικούς τόπους για την ίδρυση ναών, πόλεων ακόμα και τον καθορισμό πεδίων μάχης.

Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η ακριβής γνώση του ηλιακού συστήματος και των αστερισμών σε συνδυασμό με την γεωγραφική – γεωδαιτική μορφή του χώρου και των ηλεκτρομαγνητικών ρευμάτων που τον διατρέχουν. Σε πολλά από αυτά εμφανίζεται πολύ συχνά ο αριθμός «π» ή ο αριθμός «φ» της χρυσής τομής των Πυθαγορείων, σημαντικής για τη ζωή και την αρμονία. Έτσι η Ελλάδα αποτελεί μία μεγάλη βιβλιοθήκη πολύτιμων γνώσεων γεωμετρίας και αρμονίας των αριθμών, αστρονομίας σε έναν απίθανο συνδυασμό , θρησκευτικού, επιστημονικού, φιλοσοφικού, τεχνικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα. Κάθε τέτοιος χώρος, που βρισκόταν στη διασταύρωση ροών ενέργειας, ξεχώριζε από ένα ιερό, μια πόλη, ένα μαντείο, ένα βωμό .
Γενικά, αυτοί οι ιδιαίτεροι κομβικοί χώροι, οι τόποι δύναμης, που ασκούν σημαντική επίδραση στον άνθρωπο, γιατί υπάρχει σε αυτούς ένα είδος διάμεσου, γιατί διοχέτευε αυτές τις ουράνιες ενέργειες, και συνεπώς σε κείνα τα μέρη υπήρχε ένα είδος Ιερογαμίας, μια ένωση της Γης με τον Ουρανό.
Πίστευαν μάλιστα ότι αυτή η ένωση ανανεώνεται σε συγκεκριμένες στιγμές μέσα στο χρόνο, κοντά στις Ισημερίες και τα Ηλιοστάσια Το «στήσιμο» των ναών και των πόλεων σε συγκεκριμένα σημεία ή συντεταγμένες ξεκινάει τουλάχιστον από την εποχή του κατακλυσμού του Δευκαλίωνα και την εποχή της ίδρυσης του Μαντείου των Δελφών. Όλες αυτές οι επονομαζόμενες « θέσεις των ιερών τόπων» εξυπηρετούσαν κάποια σκοπιμότητα, σχημάτιζαν αόρατα γεωμετρικά σχήματα, ένα είδος χάρτη του ουρανού. Τη θέση των άστρων του ουρανού παίρνουν οι ιεροί τόποι πάνω στη γη.
Ακόμη και το έδαφος κάτω από τους αρχαίους ναούς στην Ελλάδα ήταν «ιερό». Ο καθηγητή Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον κ. Γκρέγκορι Ρίταλακ, μετά από μελέτες θεωρεί ότι το χώμα επάνω στο οποίο εδράζονταν τα κτίρια είχε ειδική σημασία που σχετιζόταν με τη λατρεία του θεού στον οποίο ήταν αφιερωμένος ο ναός. Και, όπως σημειώνει, αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί ο Όμηρος και ο Πλάτων αναφέρονται στα κείμενά τους σε «ιερό χώμα» και σε χώμα το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει την ψυχή. Αλλά και κάτι ακόμη: έτσι εξηγείται ο τρόπος επιλογής των θέσεων στις οποίες ιδρύονταν τα ιερά.
Εχουν μελετηθεί τα ζωτικής ενέργειας αόρατα ηλεκτρομαγνητικά κανάλια, που περνούν πάνω από την Γή , οι «ΓΡΑΜΜΕΣ L» ,που εκτιμάται ότι είναι φορείς κοσμικής ενέργειας και έχουν μυστική δύναμη.. Επιδρούν δε με φυσικό τρόπο στον ανθρώπινο οργανισμό που έρχεται σε επαφή με τις πέτρες ή το χώμα της συγκεκριμένης περιοχής.. Ο θρύλος λέει ότι ο Μίνωας υπέδειξε την πορεία και την κατασκευή του «Βασιλικού Δρόμου» της Κνωσού, που συνδέει το παλάτι του με ένα μικρότερο ανακτορικό κτίριο.
Τις νύχτες με πανσέληνο, οι πλάκες αυτού του μονοπατιού ακτινοβολούν, φανερώνοντας την ύπαρξη ενός ισχυρού καναλιού ενέργειας.
Η σύσταση και το ανάγλυφο του εδάφους από το οποίο περνούν αυτές οι γραμμές επηρεάζουν την ισχύ και την δραστηριότητα τους. Έτσι σε σταθερό και επίπεδο έδαφος είναι γαλήνια και ομαλά, ενώ σε ανώμαλα, βραχώδη εδάφη εμφανίζονται βίαια και ταραγμένα. Με άλλα λόγια η δύναμη και η κατεύθυνση των τελλουρικών ρευμάτων του μαγνητικού πεδίου της Γής επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες, την συνισταμένη των οποίων οι Έλληνες ήξεραν να υπολογίζουν.
Γνώριζαν την σχετική απόσταση και θέση των ουράνιων σωμάτων του Ηλιακού μας συστήματος ως προς την Γή. Ιδιαίτερα του Ήλιου και της Σελήνης (ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΣ). Ο Ήλιος επιβάλλει ένα ημερήσιο ρυθμό που αυξομειώνεται από την επιρροή του σεληνιακού κύκλου, η δε Σελήνη επηρεάζει το μαγνητικό ρεύμα της Γής, που συνδυάζεται με το φαινόμενο των παλιρροιών. Αυτός είναι ο λόγος που οι Έλληνες ασχολούνταν τόσο με τις φάσεις της Σελήνης, και ήταν γνωστό ότι γύρω από τις μέρες των ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ και ΙΣΗΜΕΡΙΩΝ, οι γραμμές L ζωογονούνται από ένα ρεύμα αόρατης ενέργειας, το οποίο αυξομειώνεται ανάλογα με την σεληνιακή ακτινοβολία, προσφέροντας στο έδαφος ιδιαίτερη γονιμότητα.
Στον Ελλαδικό χώρο, ο οποίος δέχεται έντονες επιδράσεις γεωμαγνητικών ακτινοβολιών, καθώς είναι η πρώτη ξηρά που δημιουργήθηκε στον πλανήτη, ορισμένες θετικές γεωμαγνητικές ακτινοβολίες που εκπέμπονται σε ιδιαίτερους χώρους ,όπως της ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ και της ΔΗΛΟΥ είναι από τις ισχυρότερες στον κόσμο.. Γι΄αυτό , το να παραμείνει κανείς και να κοιμηθεί σε αυτούς τους χώρους έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία και σε όλη την ψυχοσωματική ισορροπία του ανθρώπου.
Στις ενεργειακές αυτές Γραμμές L , ρέει ένα μίγμα ηλεκτρομαγνητικής και αιθερικής ενέργειας.. Οι διασταυρώσεις αυτών, χαρακτηρίζονται σαν τόποι δύναμης και είναι περιοχές που ο χρόνος, ο χώρος, η ύλη και η ενέργεια δεν συμπεριφέρονται με τον γνωστό «φυσιολογικό» τρόπο που ξέρουμε. Η Γαία θεωρείται καλυμμένη σε όλη την επιφάνεια της από ένα αιθερικό σχέδιο, που κάθε σημείο του αντιστοιχεί σε ένα σημείο του Ουρανού. ΕΝΑ ΔΙΧΤΥ ΑΠΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ, ΠΟΥ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΥΜΕΝΗ Ή ΔΥΣΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΕΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ « ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ» Αυτό που πολύ αργότερα ο Βίλχελμ Ράιχ είχε προτείνει, την ύπαρξη δηλ. ενός βασικού αιθέρα ή ζωτικής δύναμης, της ΟΡΓΟΝΗΣ, η οποία ταξιδεύει σε σπειροειδή κύματα και δημιουργεί ύλη εκεί όπου δύο σπείρες συναντώνται, επαναδιατυπώνοντας το ρητό «ΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΕΩΜΕΤΡΕΙ» οι έλληνες το ήξεραν ήδη.
Η ανακάλυψη της Γεωμετρίας θεωρήθηκε Θείο έργο και σχέδιο που αντανακλά όλη την ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ . Μαζί με τους με τους Αριθμούς και την Αστρολογία , την γνώση της αενάου αρμονικής κινήσης των αστέρων ,επιστήμες που ερμηνεύουν την ομορφιά του κόσμου, αποτυπώθηκαν πάνω στη γη με συμβολικά έργα όπως βωμοί, ιερά, ναοί και πόλεις ολόκληρες, με αρμονικές γεωμετρικές και λεξαριθμιτικές σχέσεις μεταξύ τους! Οι γεωγραφικές θέσεις των αρχαίων ιερών, πόλεων και μνημείων, συνδεόμενες με νοητές αιτίες, σχηματίζουν ένα γεωδαιτικό τριγωνικό δίκτυο, γεωμετρικού χαρακτήρα, με όλα τα χαρακτηριστικά της αρμονίας και του κάλλους.
Αυτή η έντεχνη και εσκεμμένη γεωμετρική σχέση μεταξύ των προσδοκούσε να παράγει τέτοιες ενεργειακές δονήσεις, ανάλογες της ουράνιας μουσικής των σφαιρών, ώστε ο άνθρωπος να μεθέξει μιας κατάστασης «απολύτου κάλλους». Οι αρχαίοι ελληνικοί ναοί, μέσω της γεωμετρικής τους αυτής σχέσης , ήταν συνδεδεμένοι με τον Έρωτα, ο οποίος κατά τους Ορφικούς – αλλά και κατά τη σημερινή αποδεκτή επιστημονική πραγματικότητα – είναι η συνεκτική ουσία του Σύμπαντος και εξέφραζαν στο σύνολό τους, τον «παγκόσμιο ρυθμό».
Εκφρασμένες σε αριθμούς, οι διαστάσεις των διαφόρων νοητών σχημάτων – κυρίως τριγώνων – που σχηματίζονται, υπολογιζόμενες σε αρχαία στάδια, αντιστοιχούν σε σημαντικές λέξεις της ελληνικής γλώσσας!
Μετά την αποκάλυψη του Αρχαίου Γεωμετρικού Τριγωνισμού, το 1967, από τον Γάλλο J. Richer και την μερική μαθηματική και αστρονομική ερμηνεία των αρχαίων μνημείων από τους Έλληνες, Θ. Μανιά, το 1971 και εν συνεχεία Α. Αλεξίου το 1974 υπάρχει η διαπίστωση ότι η αρχαία ελληνική γλώσσα έχει τέλεια σχέση με τα μαθηματικά και σχετίζεται άμεσα με τα μνημεία της αρχαιότητας και την Τριγωνοδαισία του Γεωγραφικού χώρου της Ελλάδας αντιστοιχούν σε σημαντικές λέξεις της ελληνικής γλώσσας! Τα τοπωνύμια δείχνουν τις κατευθείαν αποστάσεις μεταξύ των ιερών, εφόσον αυτά υπολογιστούν λεξαριθμητικά!

Οι άνθρωποι πήγαιναν εκεί για να πάρουν κάτι το ανώτερο, το πνευματικό, πήγαιναν εκεί για να πάρουν χρησμούς, να μάθουν το μέλλον τους αλλά και για να γίνουν καλά, για να ζητήσουν από τους θεούς τους υγεία, ευημερία και ευεξία. Σε τέτοιους τόπους οι θεοί, οι άγγελοι, τα πνεύματα, μπορούν να εμφανιστούν και να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους για να τους δώσουν. Δεν υπήρχε τυχαιότητα εκεί που συναντάμε τόπους δύναμης, αλλά αντίθετα πολύ μεγάλη σοφία από τη μεριά των φιλοσόφων.
Η γνώση αυτή επέτρεπε στους αρχαίους να αναγνωρίζουν την ενέργεια που εκπέμπουν οι τόποι δύναμης και τους παράγοντες που τη βοηθούν, όπως π.χ. τα υπόγεια υδάτινα ρεύματα, οι κοιλότητες του εδάφους και οι σχισμές του υπεδάφους, οι κοιλάδες των ποταμών, οι οροσειρές, οι συστάσεις των πετρωμάτων (κρύσταλλα) που κάποιες φορές λειτουργούν ως πόλος έλξης για ουράνιες ενέργειες, οι άνεμοι, ο ηλεκτρισμός και μαγνητισμός του εδάφους, το υψόμετρο κλπ. Όπως επίσης και τον εντοπισμό του σημείου ύψιστης ενέργειας, στο οποίο αποδίδονται οι όροι: «πηγή της ζωής», «αθάνατο νερό», «αιώνια νεότητα».
Ο Στράβων, πάλι, έγραψε ότι: «Όσοι ασχολούνται με τις θέσεις των διάφορων τόπων λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα των αστρονόμων και των γεωμετρών σχετικά με τα σχήματα, τα μεγέθη και τις αποστάσεις».
Αυτό που είναι εκπληκτικό , αφορά το προσκύνημα στους Ιερούς τόπους τους, που δεν ήταν καθόλου μία απλή μετάβαση σε ένα συγκεκριμένο τόπο. Ήταν μία ολόκληρη ιεροτελεστία χορού μία προσχεδιασμένη κίνηση κατά μήκος ενεργειακών γραμμών της Γής, ώστε φθάνοντας στο τέρμα, ο άνθρωπος να έχει προετοιμαστεί και φορτιστεί ενεργειακά, για την τελική του κάθαρση και θεραπεία. Η διαδρομή προς τον κάθε ιερό τόπο περιελάμβανε το πέρασμα από κάποια μέρη, σημεία κλειδιά, που βρίσκονταν σε προκαθορισμένες με ακρίβεια αποστάσεις και ήταν βασισμένη στην κίνηση των άστρων και στο περίγραμμα των αστερισμών και των ζωδιακών. Π.Χ. Η πορεία από Τεγέα, Ελευσίνα, ναό Αφαίας Αθηνάς, ναό Ποσειδώνος Σουνίου, Αθήνα, αντανακλά το σχήμα του αστερισμού της Παρθένου.
Για τους Έλληνες, τα αστέρια αντανακλούσαν και συμβόλιζαν την αιώνια ρυθμική τάξη, την διαβεβαίωση ότι ο κόσμος είναι μία δημιουργία με συνοχή και νόημα και όχι κάτι που έγινε τυχαία. Ένα ακόμη παράδειγμα, ο αστερισμός της Μεγάλης Άρκτου, γνωστός και με τα ονόματα, Καράβι, Κιβωτός, έννοιες που ιδιοποιήθηκε η ιουδαιοχριστιανική παράδοση, και ενώ με φανατισμό αφάνισε τους ναούς των Ελλήνων αποκαλώντας τους ειδωλολάτρες , φρόντισε να κτιστούν εκκλησίες πάνω στα ερείπια τους Η σύλληψη της ιδέας του ναού ήταν ακριβώς αυτό το ανακλώμενο είδωλο αυτού του ουράνιου καραβιού πάνω στην Γη. Οι θέσεις των ιερών τόπων εξυπηρετούσαν κάποια σκοπιμότητα, σχημάτιζαν αόρατα γεωμετρικά σχήματα, ένα είδος χάρτη του ουρανού. Τη θέση των άστρων του ουρανού παίρνουν οι ιεροί τόποι πάνω στη γη. Τύμβοι, Ασκληπιεία, θέσεις μαχών, γυμναστήρια, θέατρα, στάδια, πύλες πόλεων, μνημεία και άλλοι χώροι με ιερή σημασία, ήταν κατανεμημένα αρμονικά σε όλο το γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας με αναλογίες και συμμετρίες στις αποστάσεις τους, επιδιώκοντας όχι μόνο την ομορφιά και την αρμονία, αλλά και την εκμετάλλευση των ευνοϊκών συνθηκών που εξέπεμπε ο κάθε τόπος, των ιερών ιδιαιτεροτήτων που είχε, όπως π.χ. το Αμφιάρειο και η στοά εγκοίμησής του.
Η Γη είναι ένα ζωντανός οργανισμός, ΔΑ-ΜΗΤΗΡ η προστάτης και φύλακας κάθε μορφής ζωής., και ως έμβιος οργανισμός, έχοντας νευρικό σύστημα, τρέφεται και διατηρείται στη ζωή από ένα δίκτυο υπόγειων αρτηριών, ανάλογες αυτών του ανθρώπινου σώματος. Μπορούμε να πάρουμε παραδείγματα λοιπόν στο πως την σεβόταν και πως αντιμετώπιζαν το περιβάλλον και την «οικολογία» οι προγόνοι μας για να βρούμε την σωστή θέση μας σε αυτόν τον κόσμο και να ζούμε αρμονικά με τον εαυτό μας αλλά και με όλα τα όντα αυτού του Ζωντανού Πλανήτη.
Η Ιερή Γεωμετρία ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μυστηριακή γνώση του Σύμπαντος, της Δημιουργίας του Θεού. Τα διάφορα ιερά ιδρύονταν με τη γνώση ότι κάθε τι στον κόσμο το όρισε ο θεός από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας. Γι’ αυτό έπρεπε να διατηρηθεί η καθιερωμένη τάξη στο διηνεκές.
«Όπως είναι επάνω είναι και κάτω». Γι’ αυτό αντέγραψαν πάνω στη γη αστρικά συστήματα και αστερισμούς και μάλιστα με αριστερόστροφη φορά, ακριβώς για να εμφανίζονται ως οπτικές αντανακλάσεις της ουράνιας πραγματικότητας στη γη.
Η μοίρα του Ανθρώπου «άνω θρώσκω», δεν είναι να σέρνεται, αλλά να ανυψώνεται από τη Γη στον Ουρανό, προς τα άστρα, συμβολικά . Γι’ αυτό το λόγο και ίδρυαν τα ιερά και τις πόλεις τους σε κείνα τα μέρη που η Γη «παντρευόταν» με τον Ουρανό.
Η Γη σαν ζωντανή οντότητα πάλλεται ρυθμικά , σαν μία γιγάντια καρδιά και ανασηκώνεται, περίπου δύο μέτρα κατά την διάρκεια της ημέρας ενώ την νύχτα συστέλλεται. Σήμερα ο Μαγνητικός πόλος της Γης βρίσκεται στα νησιά του Καναδά και κινείται προς το Βορρά, ενώ παράλληλα μεταβάλλεται και η ένταση του μαγνητικού πεδίου, οδηγώντας στην επόμενη αναστροφή των πόλων της και την επανέναρξη της βιολογικής εξέλιξης. Ο Πλάτωνας μας μεταφέρει την γνώση του με την λογική και επιστημονική ερμηνεία των χωρίων του «….συνέβη στο παρελθόν μεταβολή της δύσης και της ανατολής του Ήλιου και των άλλων άστρων….ώστε έδυαν από το σημείο που τώρα ανατέλλουν και ανατέλλουν από το αντίθετο σημείο….»
Οι Έλληνες, ήταν υγιέστατοι και οι κοινωνίες τους παρουσίαζαν φαινόμενα έντονης γεννητικότητας, γνώριζαν ότι το ανθρώπινο σώμα είναι ένας ηλεκτρομαγνητικός, δέκτης, όταν δέχεται και αισθάνεται ηλεκτρομαγνητικές επιρροές και πομπός όταν προσφέρει, εκπέμπει με τις πράξεις του και τις σκέψεις του.
ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΡΘΙΟ, ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΕΞΑΓΝΙΣΜΕΝΟ ΔΙΑ ΚΑΘΑΡΜΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΡΕΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ Η ΖΩΤΙΚΗ, ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, Η ΟΠΟΊΑ ΩΦΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΤΑΝΕΜΗΜΕΝΗ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ. Έτσι φρόντιζαν το σώμα τους στα γυμναστήρια και οικοδομούσαν τα Ιερά τους σε κατάλληλους τόπους, ώστε να εξισορροπούν την ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ Ουρανού και γης, προς επίτευξη της καλύτερης δυνατής συχνότητας για τον άνθρωπο, που αποτελούσε μέρος της φύσης και αναπόσπαστο μέρος του όλου.

«Η ΙΕΡΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Advertisements

3 thoughts on “ΙΕΡΟΙ ΤΟΠΟΙ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

  1. Όμως και ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος φαίνεται ότι υπήρξε συνεχιστής της εφαρμογής του αρχαίου γεωδαιτικού νόμου. Κατά την εκστρατεία του στην Ασία, κινήθηκε βάσει της γνώσης των γεωδαιτικών παραμέτρων που υποδείκνυαν τα Απολλώνια μαντεία. Αυτό προκύπτει και από τις συντεταγμένες των πόλεων που ίδρυσε, αλλά και από την στρατιωτική τακτική και στρατηγική, αφού εγκαταστάθηκε με τον στρατό του στην Ισσό, το πλέον ακατάλληλο μέρος για μάχη.

  2. Ο Ρήγας Βελεστινλής με την μεγάλη «Χάρτα της Ελλάδος» , με τον εθνικό χαρακτήρα της λόγω των αρχαίων νομισμάτων και διαφόρων παραστάσεων είναι ο πρώτος σύγχρονος Έλληνας που κάνει αναφορά στις ισχυρές γεωδαιτικές δυνάμεις που διέπουν τον τόπο μας, ξεσηκώνοντας έτσι τον εθνικό πατριωτισμό και προετοιμάζει το έδαφος για την Επανάσταση. Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς αρχαίας ονοματολογίας και εσκεμμένης παραμόρφωσης της αποτύπωσης του χώρου παρόλο που η χαρτογραφία είχε εξελιχθεί κατά πολύ και απεικόνιζαν αρκετά πιστά την πραγματικότητα.
    θεωρείται λοιπόν ότι ο χάρτης του Ρήγα ανταποκρίνεται στην αιθερική πραγματικότητα του Ελλαδικού χώρου, ο οποίος έλκει την μορφή του από την διάταξη του αστέρος του Κυνός!
    Έτσι έχουμε κάποιες μυστικές πλευρές και κρυφούς συμβολισμούς στο χάρτη του Ρήγα, όπως είναι η τοποθέτηση της Δωδώνης βορειότερα των Ιωαννίνων, η ευθυγράμμιση Βυζαντίου, Αγίου Όρους, Ολύμπου και Νεκρομαντείου Αχέροντος, κ.λπ. και γενικά υπάρχει μία εσκεμμένη παραμόρφωση του χάρτη της Ελλάδος, έτσι ώστε οι αρχαίες Ελληνικές πόλεις, τοποθετημένες στις κορυφές τέλειων ισόπλευρων τριγώνων και παράλληλα σε γραμμική παράθεση ανά δέκα περίπου, να ενώσουν συμβολικά την όποια πνευματική ενέργεια τους είχε απομείνει (σαν πνευματικές οντότητες πόλεων) και να δώσουν στον Ελληνισμό την απαραίτητη δύναμη που θα οδηγούσε, μέσω της επανάστασης του 1821, στην απελευθέρωσή του από τον τούρκικο ζυγό. Τα περισσότερα σχηματιζόμενα τρίγωνα είναι ισόπλευρα ή ορθογώνια και οι πόλεις που συναντούμε απ’ ευθείας είναι από οκτώ έως δέκα υποδεικνύοντας την, σε αιθερικό επίπεδο αστρική, πνευματική σύνδεση μεταξύ τους!

  3. Στα έργα του Πλάτωνα υπάρχουν αναφορές στην αστρονομία, την οποία θεωρεί σαν κλειδί για την τάξη και τον τρόπο λειτουργία του Σύμπαντος. Ήταν γι΄ αυτόν τα άστρα, θεία και αιώνια όντα, αναλλοίωτα. Στην Πολιτεία του περιγράφει την μουσική των σφαιρών, τους επτά πλανήτες καθώς και την όγδοη σφαίρα των απλανών αστέρων και κάνει νύξη για τον άξονα της αναγκαιότητας, γύρω από τον οποίο πραγματοποιούνται όλες οι περιστροφές. Στον «Τίμαιο» του Πλάτωνα το όλο πνεύμα είναι ότι αυτός ο κόσμος ο αισθητός, ο κόσμος τον οποίο βλέπουμε, είναι ακριβές αντίγραφο του ουράνιου σχεδίου, με αναλογίες και συμμετρίες και γενικά με μια αρμονία αριθμών. Ο άξονας, η καρδιά της αρχαίας γνώσης ήταν να μπορούν να κάνουν τον Ουρανό και τη Γη να εναρμονίζονται, να αλληλοσυσχετίζονται. Πίστευαν ότι τα άστρα εκπέμπουν πολλές ενέργειες και δυνάμεις που μπορούν να διοχετευτούν και να ενσαρκωθούν στη γη, δημιουργώντας περαιτέρω ενεργειακά πεδία αλλά και «συνειδητότητα».
    Στα «Πολιτικά» του Αριστοτέλη αναφέρεται ότι «οι οίκοι οι καθιερωμένοι για τη λατρεία των θεών αρμόζει να βρίσκονται στην κατάλληλη θέση, εκτός εκείνων των οποίων τη θέση ορίζει ο νόμος χωριστά ή κάποιο μαντείο πυθόχρηστο».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s